Pequignet

Pequignet

De productie van Pequignet is het perfecte voorbeeld van het Franse erfgoed van de Haute Horlogerie. Het werd in 1973 opgericht door Emile Pequignet in Morteau, de historische bakermat van de horlogewereld in de Franse Jura. Vervolgens neemt Pequignet een nieuwe aanloop om een ​​Frans product van Haute Horlogerie te worden. Het Huis onderscheidde zich vijf keer door de eerste prijs van de Gouden Wijzerplaat in Parijs, en is vooral bekend om zijn vrouwelijke collecties, die over de hele wereld een zekere uitdrukking van de Franse touch belichamen.

In 2006 opende Pequignet zijn eigen Haute Horlogerie Manufacture. Het is in dit laboratorium dat het Koninklijk Kaliber werd voorgesteld, gemaakt en geassembleerd.

Tussen 2010 en 2011 worden de eerste collecties van Calibre Royal gepresenteerd. Pequignet wordt dan de Franse vervaardiging van Haute Horlogerie, wiens symbool Fleur-de-Lis is.

In 2012 kochten twee particuliere investeerders het bedrijf en werkten om de volledige onafhankelijkheid en de Franse nationaliteit te behouden. Laurent Katz, zijn nieuwe president is de architect van zijn wedergeboorte.

In 2017 kochten vier leidinggevenden van het bedrijf de Manufacture en richtten PEQUIGNET HORLOGERIE op.