Ebel

Ebel

De horlogewereld was lange tijd een mannelijk universum waarbinnen EBEL echter een uitzondering was. Het merk is immers gebaseerd op zowel mannelijke als vrouwelijke waarden en kwaliteiten.

De eerste Time Architecten, die het bedrijf op 15 juli 1911 oprichtten, zijn partners in het leven en in deze nobele onderneming. Gebaseerd in La Chaux-de-Fonds, een van de grootste centra van de Zwitserse horloge-industrie, beslissen Eugène Blum en Alice Lévy om hun lot te verzegelen door de krachten te bundelen in een nieuw avontuur. Ze gaven hun bedrijf een naam die de fusie van hun uitzonderlijke persoonlijkheden symboliseerde: EBEL - de initialen van "Eugène Blum Et Lévy".

Hun talenten en complementaire interesses zullen de ondernemersgeest creëren die het merk vandaag de dag nog steeds kenmerkt. Eugène zorgt voor de technische aspecten en zorgt voor precisie, knowhow en kwaliteit in elke fase van de productie. Alice wijdt zich aan het esthetische aspect van EBEL horloges, met de nadruk op de elegantie en sensualiteit van het ontwerp. Hun gedeelde gave en aandacht voor detail brengen hen ertoe om nauwgezet zorg te dragen voor al hun collecties.